Home » Logeren bij B&B Pinkeltje in Aagtekerke, Zeeland

Logeren bij B&B Pinkeltje in Aagtekerke, Zeeland

door Charlotte

Eind 2010 was ik met een groepsreis in Cuba. In dezelfde groep zaten ook Ralph en Jolanda en wij hebben daarna samen nog verschillende andere reizen gemaakt. In 2020 hadden we dus ons tienjarig jubileum en we hadden al bedacht dat we dan misschien weer iets van een reisje samen moesten gaan maken. Helaas gooide ook hier corona roet in het eten want de grenzen waren nog steeds gesloten. Gelukkig konden we binnen Nederland wel boeken, dus deze drie reisverslaafden hebben de buitenlandse reis in de koelkast gezet en bedacht om naar Zeeland te gaan.

Overnachten Pinkeltje in Aagtekerke ons drie op het strand
Genieten van een strandwandeling bij Zoutelande

Overnachting in Renesse in het verre verleden

Ik ben ergens in een ver verleden eens wezen kamperen in Renesse in Zeeland. En ik heb ook wel eens in Domburg bij mensen in huis overnacht. Waarschijnlijk was dat op de bonnefooi. Tenslotte zie je overal bordjes “zimmer frei”. Dus ik gok dat we zo aan dat overnachtingsplekje zijn gekomen.

Slapen in Zeeland

Wat ik mij nog kan herinneren is dat we ergens in een barretje zijn beland en er een hele tijd later weer uit kwamen rollen na een supergezellige avond met mensen uit Groningen. Vrienden voor het leven voor één avond. In die woning moesten we de trap op, en op het overloopje vonden we 5 á 6 gesloten deuren. Ik zie ons nog staan. Geen flauw idee meer welke deur nou van onze kamer of de badkamer was. Ik denk dat het goed is afgelopen met het kiezen van de juiste deur, maar dat is niet blijven hangen.

B&B Pinkeltje

Via booking.com boekten we een schattig vakantiehuisje in Aagtekerke. Pinkeltje. We hadden verschillende opties bekeken, maar deze sprak ons het meeste aan vanwege de gunstige ligging en de naam. Hahaha je moet toch ergens op selecteren. We kwamen aan het einde van de middag aan, na een paar mooie wandelingen in Hellevoetsluis en Zierikzee.

De indeling van B&B Pinkeltje

We meldden ons bij de aardige eigenaren. Helaas konden we in oktober niet meer buiten zitten, maar als de zon schijnt mag je ook in de mooie tuin zitten. Er stond wel een bos verse bloemen op de tafel. Ze vertelden dat het huisje gebruikt was als mantelzorghuisje. Dus alles is aanwezig. Een ruime woonkeuken en een klein voorkamertje waar de televisie staat. En een ruime badkamer met douche. Via een kleine trap kom je op de verdieping waar twee slaapkamers zijn, met allebei twee bedden.

Herinneringen aan onze reizen

We konden niet uit eten in verband met de horecasluiting vanwege het c-woord, dus we hebben in het huisje gegeten. En Jolanda had iets leuks bedacht. Ze had alle dvd’s die Ralph in de afgelopen jaren van onze reizen heeft gemaakt, meegenomen, inclusief de bijbehorende drankjes. Ken je dat ook? Dat je in een land graag een drankje drinkt, waar het land om bekend staat, maar als je het mee naar huis neemt, het eigenlijk niet meer smaakt. Of dat het er gewoon niet van komt om het op te drinken. Maar zo kijkende naar al onze reisavonturen en herinneringen ophalend, smaakten de Cubaanse rum uit Havana en de kaneellikeur uit Venezuela net alsof we weer daar in dat land waren.

Recreëren in coronatijd

Wij hebben een paar leuke dagen in dit huisje gehad. Ondanks ons “huisarrest” hebben we de horeca niet gemist. Natuurlijk had het leuk geweest om in een restaurantje te eten en iets nieuws uit te proberen, maar lunchen to go is ook prima te doen. En in de keuken kan je prima uit de voeten om iets lekker op tafel te zetten. En met onze dvd sessies was het wel fijn dat we meteen na het eten voor de tv konden schuiven.

Strand bij Domburg
Het strand bij Domburg

Bovendien ligt het zo centraal dat je overal redelijk snel bent. Wij zijn nog naar Middelburg, Veere, Domburg, Zoutelande en Westkapelle geweest. We hadden de beschikking over een auto, maar je kunt ook eventueel de bus pakken naar Middelburg of Veere. Dan heb je wel wat meer tijd nodig natuurlijk. Maar ook in Aagtekerke kun je een mooi rondje wandelen of fietsen. Wij waren nog niet gehinderd door de avondklok dus hebben na t eten een stukje gelopen.

Ik zou deze accommodatie zeker aanraden vanwege al deze bovengenoemde voordelen. Het is gezellig, ligt centraal en het is er netjes en compleet ingericht. Ik wil er zeker nog een keer terug als het nog wat mooier weer is.

Lees hier over andere bijzondere overnachtingen

Sharing is caring!

You may also like

2 comments

Jolanda Noldes 4 april 2021 - 11:06 pm

Het was een heerlijke vakantie, reünie in Zeeland. Lekker uitgewaaid op het strand en de omgeving verkend. Helemaal voor herhaling vatbaar.

Reply
Charlotte 4 april 2021 - 11:08 pm

Nou dan ga ik zeker ook weer mee, haha.

Reply

Laat een comment achter