Home » Onthaasten bij B&B Driebelterveld

Onthaasten bij B&B Driebelterveld

door Charlotte

In het Overijsselse Markelo ligt midden in de bossen B&B Driebelterveld. Deze B&B ligt in het natuurgebied Herikerberg. Tijdens mijn reis door Jordanië leerde ik de eigenaren Rob en Marjan kennen en met een reisblog is het dan extra leuk om hier een paar nachtjes te kunnen slapen, rondkijken in de omgeving en vooral weer even gezellig bijpraten. Samen met Simone reed ik dus op vrijdag richting Markelo.

bosuil B&B
De Bosuil

Bosuil en Reebok

B&B Driebelterveld heeft twee huisjes, die beschikbaar zijn voor twee personen. Reebok heeft twee slaapkamers dus daar kun je eventueel ook met vier mensen verblijven. De Reebok is ook ruimer dan de Bosuil. Maar de Bosuil is heel knus en compact, en wat beide huisjes hebben, is een prachtig uitzicht. Wordt je ’s ochtends wakker en trek je de gordijnen open, dan kijk je uit over de mooie tuin. En met de ramen open krijg je een fantastisch natuurconcert van de vele vogeltjes die er rondvliegen.

tuin driebelterveld
Uitzicht vanuit de Bosuil op de mooie tuin

Ons stekje

Ons stekje was de Bosuil. Al bij binnenkomst zie je dat er goed over alles is nagedacht. Door het hele huisje heen zie je accenten met bosuiltjes. Steeds weer ontdek je een nieuw uiltje. Van het peper en zoutstelletje tot de pen bij het gastenboek. Maar ook de stickertjes op de zakjes van het ontbijt. En natuurlijk de gezellige kussentjes en de leuke schilderijtjes hebben uiltjes als onderwerp. Daarnaast heeft Marjan een super leuk theeconcept bedacht. Verschillende theeën met namen van bijzondere plekken in de omgeving. Dat is cultureel ontdekken met een smaakje.

De beestenboel

Naast de vele vogels die er vliegen wonen er op B&B Driebelterveld ook nog andere bewoners. Naast Rafael de rode kater leven ook Kakelies en Kakelot op het terrein. Deze twee dames zorgen voor de eitjes bij het ontbijt en dat doen ze erg goed. Daarnaast zijn ze ook erg gezellig, want ze lopen al kakelend en scharrelend rond. En ze vinden het niet erg als je ze wat blauwe druifjes geeft.

Wat te doen met eten?

Met Marjan en Rob spreek je af hoe laat je het ontbijt wil. Het wordt bij de deur afgeleverd in een handige tas met leuk serviesgoed. Het ontbijt bestaat uit zelfgebakken brood, krentenwegge en beschuit met verschillende soorten beleg. Kakelverse eitjes van Kakelot en Kakelies. Versgeperste jus d’orange. En yoghurt met muesli. Voor ons meer dan genoeg om er de hele dag op te kunnen teren. ’s Avonds kun je terecht bij verschillende restaurantjes in Markelo. Wij aten bij restaurant den Haller in Diepenheim, wat zeker een aanrader is. Maar voor meer tips kun je ook bij Rob en Marjan terecht.

landgoed weldam

Helaas hebben we geen kennis kunnen maken met Freek, de eekhoorn. Maar ik denk dat dat expres was. Mochten we nog geen reden hebben gevonden om terug te komen, dan is Freek ontmoeten er toch zeker één. Net als de uil die in een hoek van de tuin zijn territorium overziet. Gelukkig schepte ze een luchtje, zittend op de ingang van de kast, dus we hebben haar al wel gezien.

Onthaasten

De slogan van Rob en Marjan, ontzorgen, onthaasten en ont”moeten”, hebben we zeker mogen ervaren. We zijn echt heerlijk in de watten gelegd. In plaats van een weekendje weg, voelde het als een hele ontspannen week. Het was nog te fris om in de tuin te gaan zitten, maar wordt het weer wat warmer, dan kun je je best vermaken met een boekje op het terras. Al zal er van lezen weinig terecht komen, want alleen al de vogels houden je aandacht vast. En wie weet spot je een van de vossen of reetjes die door de tuin kunnen lopen.

Wat te doen bij B&B Driebelterveld

Wil je nou toch op pad, dan zijn er genoeg mogelijkheden in de omgeving te vinden. Vanuit je huisje stap je zo de bossen in. Wij hebben een mooie wandeling gemaakt over landgoed Weldam, de achtertuin van B&B Driebelterveld. Dit gebied is vrij toegankelijk voor wandelaars. Wij hebben een klein rondje gelopen, maar je kunt ook de Kerkepaden-Tichelroute lopen van 23 kilometer, die je trouwens ook in etappes van 8 kilometer kunt lopen. Daarnaast zijn er ook fietsroutes in de omgeving. In de Bosuil liggen genoeg boekjes waaruit je een keuze kunt maken om te gaan doen.

Meer informatie over de omgeving van Markelo vind je hier.

Sharing is caring!

You may also like

2 comments

Simone 2 maart 2022 - 5:57 pm

Ja dat was weer reuze gezellig! Wat een topplek he…

Reply
Charlotte 2 maart 2022 - 10:58 pm

Superplekje!

Reply

Laat een comment achter