Home » Slapen in een vogelhuisje bij De Vreemde Vogel in Vlaardingen

Slapen in een vogelhuisje bij De Vreemde Vogel in Vlaardingen

door Charlotte

Heb jij wel eens in een vogelhuisje geslapen? En ken jij de Vreemde Vogel? Wat een gekke vragen, denk je misschien. Maar ik kan je vertellen dat ik heb gelogeerd in een vogelhuisje bij De Vreemde Vogel. En leuk dat het was!

De vogelhuisjes

In het kader van, doe eens iets geks en slaap eens op een bijzondere locatie, waren Simone van Papertravels en ik op zoek naar alternatieven voor onze vakantie naar Curaçao. Die moesten we helaas verschuiven, maar we wilden toch erg graag een paar dagen weg, en dan is Nederland met mooi weer ook super leuk. We zijn eerst een paar dagen naar Texel geweest, naar Op Oost in Oosterend en naar B&B de Moerbei in De Cocksdorp. Daarna hadden we een leuke kampeer ervaring bij camping de Lakens bij Bloemendaal in een tent-trailer. Ons weekje was al bijna gevuld, maar we wilden nog een aparte locatie hebben voor de laatste twee nachten.

overzicht
Overzicht over het terrein bij het restaurant

De Vreemde Vogel in Vlaardingen

Uiteindelijk kwamen we met een beetje googelen uit bij de Vreemde Vogel in Vlaardingen. Het is een zogenoemd buitenhotel met 10 bijzondere slaap plekken. En wij waren meteen verliefd op de vogelhuisjes dus er was geen twijfel over mogelijk, dáár zouden wij onze laatste twee nachtjes op stok gaan.

Vogelhuisje en wat je er bij krijgt

De Vreemde Vogel ligt op een hele onverwachte plek. Eerlijk gezegd hadden we gezocht op bijzondere plekken en niet op locatie. Dus dat we uiteindelijk in Vlaardingen neerstreken was ook voor ons verrassend. Vanaf de snelweg rij je een woonwijk in en bij een boerderij rij je door het hek. Dan zie je niet meteen wat een groot terrein er achter die boerderij ligt. Als je links om de boerderij heen rijdt kom je bij een ruime parkeerplek. We zijn ons eerst netjes gaan melden. We kregen vogelhuisje twee toegewezen en naast de sleutel kregen we ook een Droomdoos mee. Een oude platenkoffer met allemaal leuke dingen waar je je mee kan vermaken. We hadden echt prachtig weer, dus nadat we ons vogelhuis van binnen hadden geïnspecteerd, zijn we aan onze picknicktafel gaan zitten met een drankje en hebben de Droomdoos uitgepakt. Het is vooral gericht op kinderen, maar ook wij konden ons er mee vermaken. Naast een elpee zitten er bijvoorbeeld kleurplaten en kleurtjes, een origami boekje en blaadjes, en een kaartspelletje in.

In Vogelvlucht

Nadat we bij ons vogelhuis geland waren zijn we nog een rondje over het terrein gevlogen om de andere vogels te bekijken. Naast de twee vogelhuisjes staan er twee struisvogels, een pipowagen, een vliegtuig, een raket, een Afrikaanse trekvogel, de vuurvogel met een brandweerauto er naast, en een waterhoen. Bovendien is er nog een moestuin en een grote weide waar een paar kippen, schapen en geiten wonen.

De Kombuizerd

Langs het water is de Kombuizerd. Een gezamenlijke minibar en vuurplaats waar je heerlijk in het avondzonnetje kan zitten. Daar hebben we nog gezellig gezeten met twee andere vogels die logeerden in de ijzeren vogel, tot we ons eten op konden halen. De versoepelingen vwb corona waren deze week nog niet van kracht, dus moesten we van te voren bestellen en op de kamer eten. Het eten was prima, maar omdat er maar een klein tafeltje binnen staat is het toch wat behelpen. En buiten zitten was helaas nog te fris.

Na het eten gingen we bijtijds op stok. Lekker in bed lezen en daarna heerlijk geslapen. Gelukkig hoefden we niet naar het toilet ’s nachts, want dan moet je echt je verenpak aantrekken om even naar buiten te gaan. Naast het vogelhuis staat een apart badderhuisje met daarin het toilet en de douche. Voordeel is wel dat het privé bij je eigen vogelhuisje hoort. Nadeel dat je toch de deur uit moet. Maar daar is over nagedacht dus er ligt voor iedereen een eigen badjas in de kast klaar. Dat is ook lekker als je je ontbijt in bed wil nuttigen. Om 09.00 wordt er een kistje afgeleverd voor de deur, met daarin een heerlijk ontbijt met streekproducten en lekkere broodjes en koffie en jus d’orange.

Door de omgeving vliegen

Vanuit Vlaardingen kun je verschillende kanten opvliegen. Het ligt vrij centraal. Wij zijn met de auto naar Schiedam gevlogen voor een stadswandeling. Daarna naar Rotterdam voor een lekkere lunch in de markthal en als laatste een wandeling bij de molens van Kinderdijk. Daar was ik vorig jaar ook geweest en ik vond het leuk om nu in een ander seizoen nog eens terug te gaan. En ook nu was het nog lekker rustig zonder de drommen toeristen en konden we op ons gemakje rondwandelen en genieten van de molens in de zon. Daarna vonden we het wel mooi geweest en hebben we de terugvlucht gemaakt.

kinderdijk
Wandeling in Kinderdijk

Lekker chillen

We hebben eerst nog uit de wind in het zonnetje gezeten bij de Kombuizerd en daarna heerlijk bij ons vogelhuisje. Het was de eerste dag dat we buiten konden eten en met een wijntje en een stokbroodje en wat kaasjes leek het bijna of we naar Frankrijk waren gevlogen.

wandelen
Een paadje in het natuurgebied achter de Vreemde Vogel

Rond het kooitje

Na het eten wilde ik nog een wandeling maken. Ook wat dat betreft zit je goed bij De Vreemde Vogel. Als je het terrein afloopt en je slaat links af, loop je een mooi gebied in waar je verschillende wandelingen kunt maken. Er is een wandeling van 9 kilometer, maar die hebben we helaas niet kunnen doen. Ook ligt achter de Vreemde Vogel een golfbaan, waar je ook een balletje kunt slaan. En wat dacht je van een tochtje met een roeibootje?!?!

In het avondzonnetje

Conclusie

Mocht je een aparte slaapgelegenheid zoeken dan is De Vreemde Vogel zeker een aanrader. Je hebt een leuke ruimte voor jezelf maar ook de mogelijkheid van gezamenlijke faciliteiten, zeker voor kinderen erg leuk. Wij hadden pech dat we nog niet gebruik konden maken van het restaurant en de bar, dus dat was jammer, maar de geboden oplossing was prima. En vanaf komende week vliegen we weer een beetje normaal door ons land, dus dan zijn het restaurant en het terras weer open. Ik vond het bijzonder dat je in Vlaardingen zit, maar dat het voelt alsof je midden in de natuur zit. Je gooit je kooitje open en je zit tussen de andere “echte” vogels in de tuin, die het goed in de gaten houden of je niet ergens een kruimeltje laat vallen en je een mooi concert geven als dank. Naast slaapplekken biedt de Vreemde Vogel ook zaalverhuur en andere arrangementen aan. Dit kun je terug vinden op hun website.

Op zoek naar meer bijzondere overnachtingen? Klik dan hier.

Sharing is caring!

You may also like

6 comments

Simone van den Berg 25 april 2021 - 9:50 am

Hahaha… Dat heb je weer leuk geschreven met al die vogelverwijzingen… 🙂

Reply
Charlotte 25 april 2021 - 10:08 am

?????

Reply
Willy 25 april 2021 - 10:56 am

Wat een bijzondere plek! Mooie afwisselende locaties deze week, Nederland is prachtig.

Reply
Charlotte 25 april 2021 - 11:15 am

Ja we hebben echt genoten!

Reply
Idem 25 april 2021 - 2:29 pm

Nou idem dat was weer erg leuk je vakantie ervaringen te lezen. Wel bijzonder in dat vogelhuisje. Ja je schrijft erg leuk en ook prachtige foto’s. Zo krijg je echt een indruk.
Ik vind het erg leuk dat je het steeds stuurt. Groetjes Idem. ???‍??

Reply
Charlotte 25 april 2021 - 8:28 pm

Leuk dat je het leuk vindt toch 😉

Reply

Laat een comment achter