Home » Overnachten bij B&B de Moerbei op Texel

Overnachten bij B&B de Moerbei op Texel

door Charlotte

Toen Simone, van Papertravels, en ik onze vakantie aan het plannen waren zouden we in eerste instantie naar Curaçao gaan. Maar aangezien de besmettingen in ene explosief stegen besloten we onze plannen maar om te gooien en een roadtrip door Nederland te doen. We hebben eerst een nacht gelogeerd bij Op Oost in Oosterend en na een heerlijk ontbijt en een wandeling door de Slufter zijn we naar de Cocksdorp gereden. We hadden rond een uur of één afgesproken bij B&B De Moerbei. We hadden geluk en konden precies voor de deur parkeren. Op bijna heel Texel is het betaald parkeren, en wij kregen meteen de tip om een weekvignet te kopen, aangezien dat veel voordeliger is dan steeds opnieuw parkeerkosten te betalen. Bovendien heb je dan niet meer de zorg dat je vergeet te betalen en een bon riskeert.

Cocksdorp

We werden ontvangen door Esther, die samen met haar man Norbert deze B&B runt. De Moerbei zit in een monumentaal pand aan De Kikkertstraat 17 in De Cocksdorp. Het pand valt goed op door de mooie blauwe kleur. Als je langs het pand naar achteren loopt kom je in een mooi aangelegde tuin en wij zagen al meteen mogelijkheid om even te relaxen in het zonnetje.

Onze kamer bij de Moerbei

Eerst even naar de kamer. Wij hadden een kamer op de eerste verdieping aan de voorkant. Dat is erg leuk want je kan gezellig kijken wat er in het straatje allemaal gebeurd. De kamer is ruim en heeft een twee persoons boxspring. Een klein tafeltje met twee stoelen en een ruime badkamer met douche en toilet. Op de kamer is ook de mogelijkheid om koffie en thee te zetten. Maar wij namen een Texels biertje en gingen naar de tuin. Daar hebben we heerlijk zitten lezen.

Vanwege het c-woord moesten we ons eten bestellen en op de kamer opeten. Er liggen verschillende foldertjes, maar wij kozen voor een soepje en salade bij Eetcafé de Rog, die aan de overkant van de straat zit. Lekker makkelijk want het is bellen, bestellen en je bent zo weer op je kamer, dus je eten is ook nog lekker warm. Om niet te zeggen, bloedheet. Het gezegde de soep wordt niet zo warm gegeten als dat hij wordt opgediend gaat hier niet op…. we hebben de blaren op onze tong.

Nou is Texel sowieso niet heel erg groot, maar in De Cocksdorp zit je wel lekker dicht bij de vuurtoren van het eiland en dat is na het eten nog een leuk uitstapje om de zon onder te zien gaan. Al was hij niet zo heel spectaculair, ik hou er toch wel van om nog even over de zee uit te staren.

Het ontbijt

De volgende ochtend kregen we om 9.00 uur een klopje op de deur en toen ik deze open deed stond er een picknickmand. En de twee blije gezichten van Esther en Norbert op de trap. Dat was wel heel leuk wakker worden. Het uitpakken van de mand alleen is al een feestje. Heerlijke yoghurt met granola en vers fruit. Verse meloen en aardbeitjes. Broodjes en croissantjes. Verschillende soorten beleg. Een ei-muffin met bacon. En verse jus d’orange.

Schaapjes kijken

Na het eten zijn we naar Schapenboerderij Texel gegaan. We moesten een afspraak maken voor het bezoek, en alleen de winkel was open. Daar stond wel een hok met pasgeboren lammetjes. Normaal mag je ook met lammetjes knuffelen, maar in deze tijd blijft het alleen bij kijken. Simone en ik konden ons maar met moeite losrukken van al die schattige kleine lammetjes die daar rondliepen. Maar tegen zoveel schattigheid kun je toch niet op. En ben je een keer in de buurt, ga er zeker even langs, want als alles toegankelijk is , is het helemaal leuk daar.

Onze Texelse bierproeverij

Na nog een wandeling op jacht naar de Hooglanders en paarden bij de Bollenkamer, keken we weer uit naar een drankje in het zonnetje in “onze” tuin. We hadden bedacht om een kleine Texelse bierproeverij te gaan houden.

We hadden vijf verschillende soorten mee genomen, maar na drie zijn we al gestopt. En onze oordelen waren: lekker, ik denk dat ik die andere toch lekkerder vond, en oh deze is ook niet verkeerd. En misschien moeten we nu eerst maar wat gaan eten, anders komen we de trap niet meer op. Dus bellen en bestellen en even naar de overkant voor ons tweede thuisdiner.

Avondwandeling door de Cocksdorp

Daarna nog lekker een wandelingetje over de dijk gemaakt en omdat we nog haast geen schaapjes hadden gefotografeerd vandaag, hebben we dat ook nog even op de dijk gedaan. Het fijne van B&B de Moerbei is dat je de straat uitloopt en de dijk oploopt. Waar je kunt genieten van de weidsheid van het Wad en als de zon ondergaat krijg je ook daar mooie kleuren.

Naar huis

Na nog een fantastisch ontbijt op de kamer, moeten we helaas onze spullen weer pakken en gaan we weer terug naar de vaste wal. We hebben twee fantastische nachten gehad bij B&B de Moerbei. Esther en Norbert zijn heel erg gastvrij en ik had echt een feestelijk en welkom gevoel. Toen we nog even stonden te praten voor vertrek bleek ook dat onze roots in dezelfde omgeving liggen. Mocht je liever een bungalow huren bij De Cocksdorp, dan kun je terecht bij het Eibernest, wat ook van deze mensen is. Ik ga zeker nog een keer terug!

Lees hier over nog andere leuke slaapplekjes.

Sharing is caring!

You may also like

2 comments

WimD 20 april 2021 - 8:05 am

Leuk artikel ga zo door.

Reply
Charlotte 20 april 2021 - 9:27 am

Ja dat ga ik zeker doen!

Reply

Laat een comment achter