Home » Markt op Mallorca, deze mag je zeker niet missen

Markt op Mallorca, deze mag je zeker niet missen

door Charlotte

Als ik samen met Simone op pad ben, dan staat het bezoeken van een lokale markt altijd hoog ons verlanglijstje. We vinden het altijd leuk om te zoeken naar bijzondere plaatsjes met een marktje. Beetje rondstruinen en foto’s maken natuurlijk. Lokale producten ontdekken en vanaf een terrasje mensen kijken. Het voordeel van Mallorca is dat er elke dag wel ergens een markt te vinden is. Dus toen we logeerden bij Mathijs en Niels in de Dream yurt op Mallorca hebben we er ook een paar bezocht. Hieronder vind je onze favoriete markten.

jamon iberico
Jamon Iberico op de markt in Mallorca

De zondagse markt van Pollença

Pollença ligt in het noorden van Mallorca en ligt ongeveer 50 minuten rijden vanaf de hoofdstad Palma. Dichtbij de markt is een parkeerplaats waar je gratis kunt parkeren. Misschien moet je een beetje geduld hebben tot er iemand weg rijdt. Op de markt vind je veel lokale specialiteiten. De Jamon Iberico is hier extra smakelijk, doordat de varkens kruiden en eikels als maaltijd krijgen. Er staat ook een kraam met verschillende soorten ambachtelijk brood. Niet goedkoop, maar super lekker. Naast flaneren over de markt kun je ook heerlijk vertoeven bij de cafe’s en restaurantjes op het plein. Neem ook zeker een kijkje in de kerk aan de Plaça Major, die is best indrukwekkend.

De woensdagmarkt van Sineu

Volgens mij is in Sineu de grootste markt van Mallorca. Deze markt is op de Plaça Es Fossar, maar ook de kleine straatjes om het plein heen staan vol met kraampjes. Ze verkopen er regionale lekkernijen, kleding en souvenirs, bloemen en planten. Maar er is ook een dierenmarkt. Daar zie je kippen, konijnen, eenden en zelfs koeien en ezels. Tussen al de grote kramen zie je ook tafeltjes met producten uit eigen tuin of keuken. Die zijn eigenlijk het allerleukste.

Vergeet in Sineu niet om ensaïmada te eten. Dit is een soort soesachtig baksel gevuld met slagroom of pudding. En veel poedersuiker er overheen gestrooid. Je kunt het eten op een terrasje, maar ook bij een van de kraampjes kopen. Lekker voor thuis. Sineu ligt op een half uur rijden vanaf Palma. Parkeren voor de markt kan in de straatjes rondom de markt, maar het is wel slim om er vroeg te zijn.

kip markt sineu
Als je kuif maar goed zit op de markt in Sineu

De overdekte markt van Palma de Mallorca

In Palma is een overdekte markt op het Plaça Olivar. De zogenoemde Mercat Olivar is open van 7.00-14.30. Op zaterdag zelfs iets langer. Deze overdekte markt bestaat al sinds 1951 en is pas gemoderniseerd. Ook in deze hal kun je alles verkrijgen wat je op een buiten markt vindt, maar daarnaast zijn er veel tentjes waar je meteen iets kunt eten. Bijvoorbeeld tapas en sushi. Sinds afgelopen jaar is er zelfs een oester/champagnebar.

Het is leuk om even doorheen te lopen, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar een authentieke markt op een pleintje in een stadje of dorp.

markt sineu mallorca
De markt in Sineu op Mallorca

Nog meer markt op Mallorca

Als echte markt liefhebber kun je in Mallorca elke dag wel een markt bezoeken. Hieronder is daar een overzichtje van. Gelukkig kunnen Simone en ik in maart weer een paar nieuwe markten ontdekken. Wordt vervolgd dus.

  • Maandag : Caimari, Calvia, Lloret, Manacor, Montuiri en Palma
  • Dinsdag : Alcúdia, Artá, Campanet, Can Picafort, Llubi, Palma, Porerres en S’Arenal
  • Woensdag: Andratx, Capdepera, Colonia de Sant Jordi, Petra, Port de Pollenca, Santanyí, Sineu en Villafranca
  • Donderdag: Ariany, Campos, Consel, Inca, San Joan, San Lorenzo en Ses Salines
  • Vrijdag : Alaró, Algaida, Binissalem, Can Picafort, Llucmajor, Sa Cabaneta, Santa Eugenia en Son Servera
  • Zaterdag : Bunyola, Cala Ratjada, Campos, Esporles, Lloseta, Palma, Santa Eugenia, Santanyí en Soller
  • Zondag : Alcúdia, Felanitx, Llumajor, Muro, Pollenca, Porto Cristo, Santa Maria Sa Pobla en Valldemosa

Sharing is caring!

You may also like

Laat een comment achter