Home » Logeren in een Dream Yurt op Mallorca

Logeren in een Dream Yurt op Mallorca

door Charlotte

Bijzondere overnachtingen staan altijd hoog op mijn verlanglijstje. Af en toe een bijzonder plekje zoeken om te logeren is een nieuwe hobby sinds ik dit blog ben begonnen. Dus toen Simone mij vroeg om een weekje mee te gaan naar Mallorca om in een yurt te logeren, hoefde ik niet zo lang na te denken. Vorige week stapten wij op Schiphol in het vliegtuig naar Mallorca.

casa salvia mallorca
De Dream yurt Mallorca

Mallorca

Eigenlijk wist ik niet zo veel van Mallorca. Ja, dat het een eiland is, vlakbij Spanje ligt en onderdeel is van de Balearen. Zo ver kwam ik wel. In mijn beleving was het vroeger een populairdere bestemming onder Nederlanders dan nu. Toen ik nog op school zat hoorde je wel van mensen, die daar op vakantie gingen. Nu is dat minder. Mallorca was dus een onbekende bestemming voor me. Wel fijn om er blanco heen te gaan en het eiland te ervaren en beleven.

Naar de yurt

De yurt waar wij verbleven staat ergens tussen Alaró en Santa Maria del Cami. Twee kleine dorpjes op ongeveer een half uur rijden vanaf de luchthaven Palma de Mallorca. Wij hadden een auto gehuurd. Die heb je ook wel nodig, want anders is de yurt niet makkelijk te bereiken. Je hebt dan ook meteen vervoer, om het mooie eiland Mallorca te gaan ontdekken. Want dat je dat wil, kan ik je nu uit eigen ervaring vertellen.

casita de la salvia
De tuin is nu al paradijselijk

Het ontstaan van de Dream Yurt

De yurt is van Mathijs Vrieze en Niels Oosterhof. Simone kent Mathijs al langer en zo werden we uitgenodigd om in de yurt te komen logeren. Mathijs en Niels hadden het plan om in 2020 te gaan emigreren naar Bali. Maar we weten natuurlijk allemaal wat er toen roet in het eten heeft gegooid. De plannen zijn toen even in de kast gezet en ze woonden een korte periode op de Veluwe. Via vrienden kwamen ze op Mallorca. Ze werden verliefd op het eiland. De plannen werden aangepast, en Casa Salvia was geboren.

Ze vonden een mooie oude olijfboomgaard met een finca, die eerst stevig opgeknapt moest worden. Een hoop werk, maar het voordeel was, dat het nu wel gelijk goed en naar hun zin, gedaan kon worden. Nu leven de mannen, zoals ze zelf zeggen, in hun eigen bubbel, met water uit eigen bron, elektriciteit van zonne-energie en groenten en fruit uit eigen tuin. De yurt is neergezet om in te wonen tijdens de verbouwing en daarna te gebruiken voor gasten. Wij waren een van de eerste gelukkigen….

Wat vind je bij de Dream yurt

Behalve de mooie roestbruine yurt vind je hier alles wat je nodig hebt voor een fijn verblijf. De yurt is ongeveer 20 vierkante meter en dat is méér dan groot genoeg. Meer heb je ook niet nodig aangezien je toch lekker de hele dag buiten leeft. Bijvoorbeeld onder de pergola op een paar lekkere stoelen, beschut tegen de zon door een linnen doek. Mijn favoriete plekje was de hangmat tussen de olijfbomen.

hangmat yurt
Een hangmat en volle maan is een top combinatie

Daarnaast kun je onder de 500 jaar oude olijfboom op een bankje gaan zitten mijmeren, terwijl je geniet van het prachtige uitzicht of een boek leest. Ook is er een super fijne jacuzzi met een paar ligbedden naast, om weer te drogen in het zonnetje. Simone en ik gingen meestal vroeg op pad om dan in de loop van de middag in de jacuzzi te belanden, en te ontspannen van alle indrukken van Mallorca.

jacuzzi casita de salvia
De jacuzzi en de ligstoelen in de mooie tuin

De keuken en de badkamer

Bij logeren in een tent, of in dit geval de yurt, krijg je altijd meteen de vraag: moet je dan met een toiletrol over het terrein? Ik kan je verzekeren, dat dat hier niet hoeft! Achter de yurt staat een klein gebouwtje waarin rechts de “keuken” en links de “badkamer” is. In de keuken is alles wat je nodig hebt. Je kunt koken. Er staat een koelkastje en een koffieapparaat.

De douche heeft een boiler en ’s avonds is er warm water. Maar als het warm is, zoals toen wij er waren, lees rond de 35 graden, dan is koud water net zo lekker. Te meer omdat je “in de natuur” staat te douchen. En er staat een gewoon toilet. Wat je achterlaat wordt gescheiden, en deels hergebruikt, maar daar heb je geen last van 😉

De extraatjes bij de yurt

De sfeer bij de Dream Yurt is heel relaxed. Als je niet beter zou weten, zou je ook maar zo op Bali kunnen zijn. De grote liefde van de mannen. Er hangt een windgong met zo’n fantastisch geluid. Overal gezellig lampjes en kaarsjes of bamboe fakkels. En hier en daar een kleine attente decoratie.

De beestenboel

Je hoeft je ook niet te vervelen, want wordt je vriendjes met Sulley, het bulletje, dan kun je leuk met de bal gooien en knuffelen en aaien. Daar is ze altijd voor in. Samen met de beestenboel van de buurman zorgt ze ook voor een veilig gevoel bij de yurt. De buurman heeft schapen en een koppel ganzen lopen. Zodra er maar wat beweging is, laten ze zich duidelijk horen. Niet voor niets zijn ganzen de beste “waakhonden”. Ook de kippen komen regelmatig onder het hek door, om te kijken of je nog iets hebt laten vallen.

sulley mallorca
Sulley houdt de wacht, bal bij de hand, voor het geval je wil spelen..

Coaching

Op de website van Niels en Mathijs, 12design, en die van Mathijs zelf, kun je ook informatie vinden voor een coaching sessie. Dit kan online, maar veel leuker natuurlijk om dit te combineren met een verblijf in de yurt. Ik heb dat niet gedaan, maar we hebben wel een keer gezellig met elkaar gegeten en een drankje gedaan, en toen heb ik stiekem goed geluisterd, en de mooie dingen die gezegd werden, in mijn hoofd opgeslagen. En het klopt wat Mathijs zegt: ik moet weer verliefd op mijn eigen leven worden. Je hebt altijd een mogelijkheid om je leven weer naar je zin te maken, maar je moet wel aan de slag.

sunset mallorca
Ook voor de zonsondergangen moet je naar de yurt

Waarom naar de Dream Yurt?

Ik denk dat ik je wel overtuigd heb met mijn verhaal om eens te gaan kijken voor een verblijf in de Dream Yurt bij Mathijs, Niels en Sulley. Niet alleen vanwege de mooie yurt, de goede faciliteiten en de gezelligheid van de mannen. Maar ook vanwege de gunstige ligging op het mooie Mallorca. Wat je daar allemaal kan doen vertel ik je later.

Sharing is caring!

You may also like

4 comments

Annemiek 20 september 2022 - 1:48 pm

Ik wil ook. Klinkt heerlijk Charlotte

Reply
Charlotte 20 september 2022 - 3:46 pm

Zeker doen, is super gaaf!

Reply
Gerdi 21 september 2022 - 11:37 am

Wat een mooie ervaring moet dat zijn.
geniet ervan. ff tot rust komen en kracht opdoen.

Reply
Charlotte 21 september 2022 - 12:31 pm

Ja was echt heerlijk!

Reply

Laat een comment achter