Home » Beklim de Piramide van Austerlitz

Beklim de Piramide van Austerlitz

door Charlotte

Wandeling in een andere achtertuin

Ondanks dat ik ook wel genoten heb van de sneeuwperiode  die ons land vorige week bezocht, ben ik toch meer een zonnig type. Dus dat de sneeuw, na een weekend ook weer snel weg was, vond ik eigenlijk helemaal niet zo erg. Het maakte het weer makkelijker om een mooie wandeling te maken zonder te glibberen en te glijden. Het afgelopen jaar heb ik veel gewandeld in het Maximapark in Utrecht, wat ik altijd liefkozend “mijn” achtertuin noem en waar ik zeker over zal schrijven.

De Piramide van Austerlitz

Maar afgelopen dinsdag ben ik gaan wandelen bij de Piramide van Austerlitz. Toen ik aan kwam rijden herkende ik de plek meteen. Vroeger op de lagere school zijn wij hier wel eens met een schoolreisje geweest. En ook nu is er nog een speeltuin en een restaurant. Ze zijn ze de carrousel aan het restaureren, maar dat is helemaal een herkenningspunt. Grappig dat je dat na al die jaren toch nog herkent. Vanwege corona is alles gesloten natuurlijk, maar wandelen is wel goed mogelijk. Er zijn verschillende wandelingen, maar ik ben mijn neus meer achterna gegaan.

Piramide van Austerlitz

Utrechtse heuvelrug

Eerst natuurlijk naar de piramide gelopen. Deze ligt op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug en is in 1804 als eerbetoon aan Napoleon Bonaparte gebouwd. De piramide is 17 meter hoog en met een trap van 81 treden kom je bij een stenen obelisk. Helaas kun je er nu alleen maar omheen lopen. Vanaf de piramide lopen verschillende routes de bossen in. Maar drie keer links is ook een route en met een beetje hulp van google kom je vanzelf weer op de parkeerplaats.

Piramide van Austerlitz

Nu in februari zijn de bomen natuurlijk nog kaal, maar ik ga hier in de zomer zeker een keer terug, want het is een prachtig bos. Let wel op, want er zit ook een gebied waar het verboden is om te gaan wandelen. Ik kwam een soldaat met volle bepakking tegen en even later hoorde ik schieten, waarschijnlijk met losse flodders, maar het klonk toch wel beangstigend, dus even stevig de pas er in, de andere kant op….

Sharing is caring!

You may also like

3 comments

Simone 26 februari 2021 - 4:41 pm

Wat mooi is het daar he! Ik ben er ooit een keer geweest maar ga zeker nog een keer terug.

Reply
Petra 1 maart 2021 - 9:39 pm

Ik krijg meteen zin om daar ook een keer te gaan wandelen .

Reply
Charlotte 1 maart 2021 - 10:11 pm

Snap ik hoor!

Reply

Laat een comment achter