Home » Met Dundu Tours de leukste tours op Curacao maken

Met Dundu Tours de leukste tours op Curacao maken

door Charlotte

Ben je op zoek naar een leuke wandeling en wil je meer weten over Willemstad op Curaçao? Dan raad ik je aan om een food walk te maken met Jacqueline van Dundu tours. Je komt dan op verborgen plekjes en leert veel over het leven en eten op Curaçao.

Willemstad Curaçao
Muurschildering in Willemstad

Verlangen naar Curaçao

Op het moment dat ik dit schrijf, klettert de regen tegen de ramen en waait de wind om het huis. Het is dan niet gek om naar warmere dagen terug te verlangen. Een van de leukste dingen die Simone en ik in 2022 gedaan hebben, was een vakantie op Curaçao. We wilden niet alleen maar aan het strand liggen, maar afwisselen met leuke culturele activiteiten. Dus we huurden een auto, maar we gingen ook wandelen met Dundu Tours.

Wie is Dundu tours?

Dundu tours is opgericht door Jacqueline. Zij is een geboren en getogen Curaçaose. Zij is Dundu tours. Met haar prachtige kleding inclusief de dundu, de traditionele hoofddoek, leidt ze je rond door de hoofdstad Willemstad. Niet alleen Jacqueline is kleurrijk, Willemstad en Curaçao zijn dat ook, en met deze mooie combinatie leer je tijdens de wandeling alle interessante ins en outs van het mooie eiland. Jacqueline is gecertificeerd gids en weet boeiend en vooral vrolijk te vertellen. Haar aanstekelijke lach ga je nooit meer vergeten.

Jacqueline Dundu tours
Jacqueline van Dundutours

Welke tours zijn er bij Dundutours?

Dundutours biedt verschillende leuke tours aan. Allereerst de stadswandeling. Tijdens deze tour ga je al lopend door de rijke en bijzondere geschiedenis van Curaçao. Je komt in verschillende wijken en leert daar ook de bewoners kennen. En je komt ook bij de grote hoeveelheid muurschilderingen waar Willemstad ook bekend om staat.

Je kunt ook op een andere comfortabele manier op ontdekkingstocht door Willemstad, namelijk met een e-chopper. In twee uur rijd je in de bekende wijken van Willemstad: Punda, Otrabanda, Pietermaai en Scharloo. Het voordeel van de tour op de geruisloze e-scooter, is dat je in de korte tijd veel meer ziet. Ook nu kom je langs de muurschilderingen, maar je rijdt ook door de veelkleurige steegjes en langs de prachtige koloniale gebouwen. En Jacqueline weet je ook hier veel over te vertellen.

Persoonlijk vind ik het altijd leuk om tijdens die tours andere mensen te leren kennen. Maar wil je liever alleen met Jacqueline op pad, dan kan dat ook. Als je haar je wensen doorgeeft, kan ze een op maat gemaakte tour verzorgen. En dat kan dan ook buiten Willemstad.

De breakfast food walk

Wij hadden gekozen voor de “Local Breakfast Tour”. Deze food walk gaat door de wijken Punda en Fleur de Mari. Juist hier merk je hoe multicultureel Curaçao is. En dat kun je weer proeven in de gerechtjes die je krijgt bij de verschillende mensen die je bezoekt. Wat ik zo leuk vond is dat de mensen waar je in huis komt, zo trots zijn op hun plekje. De mamita’s zijn erg zorgzaam, en willen dat je echt geniet. Nee zeggen is geen optie, je gaat tevreden de deur uit , en anders moet je nog wat meer eten.

Belangrijk om een eventueel dieet aan Jacqueline door te geven. Bij ons was een Amerikaans stel, waarvan de vrouw diabetes had, maar die het niet hadden gemeld. Dat is voor alle partijen vervelend. Jacqueline probeerde het nog op te lossen, maar hoe vis je nog suiker uit kant en klare gerechtjes en koekjes. Voor iedereen prettig als dat van te voren duidelijk is.

Naast het bezoek aan verschillende huisjes, het bekijken van de mooie muurschilderingen en een lekkere wandeling, zijn we ook nog op een lokale markt geweest. Jacqueline legt je dan bijvoorbeeld uit welke groenten er gebruikt worden in de keuken van Curaçao. En een verse kokosnoot leegdrinken hoort daar natuurlijk ook bij.

adelaar muurschildering
Ik hou je in de gaten

Hoe lang duurt een tour?

De tour zou zo’n twee uur duren, maar we hebben een langere wandeling gemaakt. Op alle adresjes werd de tijd genomen om te proeven en uit te leggen. Maar ook onderweg zie je van alles en vertelt Jacqueline smakelijke en leuke verhalen. Er wordt ruim de tijd genomen om foto’s te maken en al je vragen worden beantwoord. Aan het einde heb je een mooie interessante wandeling gemaakt en een volle maag.

Hoe kan ik mij aanmelden bij Dundu tours?

Om een tour te boeken ga je naar de website van Dundu tours. Daar kun je je keuze maken en een aanmeldformulier invullen. Doe dat wel bijtijds, want het zijn kleine groepen, en je wil dit echt niet missen als je op Curaçao bent.

Wil je meer lezen over mijn ervaringen en activiteiten op Curacao lees dan hier op mijn website

Sharing is caring!

You may also like

2 comments

Simone 22 januari 2023 - 2:24 am

Ja Jacqueline is de leukste!

Reply
Charlotte 22 januari 2023 - 2:29 am

Helemaal mee eens!!!!

Reply

Laat een comment achter