Home » De leukste safari op Curaçao van Banda Abou Tours

De leukste safari op Curaçao van Banda Abou Tours

door Charlotte

Vorig jaar zomer hadden Simone en ik al bijna een vlucht geboekt naar Curaçao, maar door tante Cor ging dat bij nader inzien niet door. Je kan je onze vreugde voorstellen toen we eindelijk definitief konden boeken en ook alle voorpret vaste vormen kon aannemen. Geen idee meer hoe we op Banda Abou Tours kwamen, maar dit was wel een van onze leukste uitjes.

banda abou gator

Wat is Banda Abou Tours?

Banda Abou Tours is een klein bedrijfje dat safari’s verzorgt in het Westelijke gedeelte van Curaçao. Het bedrijf bestaat uit Arie-Jan van Marion en Peter Sauvé. Beide wonen op Curaçao en weten er goed de weg. Dat is leuk want zo krijg je ook “inside information” tijdens de tour.

kunuku huis
Een Kunuku huis onderweg

De John Deere Gators

Banda Abou Tours rijdt rond met twee John Deere Gators. John Deere is natuurlijk bekend om de groen gele tractoren, maar maakt ook deze leuke Gators. Het zijn handige wagens om mee te rijden op verschillende soorten terrein. Door de bouw van de Gator hebben modder en zand geen effect op de motor en zelfs op moeilijk terrein, lees hobbelige onbegaanbare wegen, zit je comfortabel op de achterzit. Arie-Jan heeft de eerste Gator gekocht om zijn tuin op te knappen en zo ontstond er, samen met Peter, het idee om toeristen over het eiland rond te rijden en kwam er in de winter van 2020 een tweede Gator.

Arie-Jan voor de Gator
Arie-Jan bij de Gator

Op Safari met Banda Abou Tours

In juni 2021 begon gelukkig het toerisme weer een beetje op gang te komen en konden Arie-Jan en Peter hun idee ten uitvoer brengen. Het idee is om de ruige westkant van Curaçao, de Mondi, op een mooie en leuke manier te ervaren. Met een overheerlijke BBQ als afsluiting. Het voordeel van het rijden met de Gators is, dat je op plekken komt waar je met je huurauto nooit gaat komen. Alleen dit is al een reden om met Banda Abou Tours mee te gaan.

Noordkust banda abou tours
Langs de Noordkant

Wat zie je onderweg

Nadat we ons gemeld hebben bij het startpunt bij Villapark Fontein starten we in de twee Gators. Ik hou er van dat het kleinschalig is. In elke Gator passen vier mensen op de bankjes, dus dat is prettig. We rijden eerst over de weg langs Landhuis Ascension, waar we onze eerste kleine stop hebben. Gedurende de safari krijg je leuke weetjes te horen, die ik hier natuurlijk niet ga verraden. Maar die het allemaal wel extra leuk maken.

Boka Patrick

Via kleine en vooral off road paadjes komen we aan de kust bij Boka Patrick. Dit is een prachtig gebied door de verscheidenheid aan begroeiing. Je vindt er bijvoorbeeld kokospalmen, verschillende soorten kaktussen en de Wara Wara roofvogel. Dit is de enige plek waar de bolkaktus op Curaçao voorkomt. Boka Patrick is een mooie baai waar je vanaf hoogte op kan kijken. De organisatie Cura Doet maakt dit gebied één keer per jaar met vrijwilligers schoon. Een fantastisch initiatief!

boka patrick
Boka Patrick

Even douchen bij de Supleado

Onze volgende stop is bij de Suplado of wel de “Natural Jacuzzi”. Aan de noordkust zit een blowhole. Het water spuit hier hoog uit een krater doordat het zeewater van onderuit hard omhoog gedrukt wordt. Dit geeft spectaculaire douches en je hebt er ook een mooi zicht op het beukende zeewater op de hele kust.

Even langs de bakkerij

Na onze douche rijden we weer het binnenland in en onderweg komen we langs een bakkerij. Hier ontkomen we er natuurlijk niet aan om van die heerlijke zoete Curaçaose lekkernijen te kopen. Ik vind het een goed initiatief van de mannen om behalve informatie te geven over het gebied, ook contact te leggen met de lokale bewoners van dit gedeelte. Dus als je je inschrijft weet je ook zeker dat je gedurende deze reis vrolijk moet zwaaien naar de mensen in hun tuinen en voor hun huizen.

Terug naar de kust

Langzaam gaat onze route weer terug naar de kust bij Pannenkoek. Onze volgende stop is een prachtig strandje waar je ook normaliter niet zo makkelijk kunt komen. Hoewel de weg naar beneden het probleem niet is, maar de steile weg terug omhoog is een grotere uitdaging. Maar met de Gator is het goed te doen. Helaas staat er, als wij er zijn iets te veel wind en is het water niet zo helder. Maar even sissen in het frisse water is heerlijk. Dit gebied staat ook bekend als goede duikplek, dus heb je daar affiniteit mee overleg dan even met Arie-Jan en Peter, die kunnen je daar meer informatie over geven.

bbq banda abou tours
Chefkok Peter aan de BBQ

De BBQ plek

Terwijl wij aan het dompelen zijn vertrekt Peter alvast naar de BBQ locatie. Een stukje verder dan waar we hebben gezwommen ligt een prachtige plek. Het is landhuis San Juan. Op de kaart tussen Cas Abou en Santa Martha. Het landhuis en de plantage zijn in 1662 gebouwd. Hier werd vroeger maïs, katoen en suikerriet verbouwd. Maar er was ook veeteelt. Het landhuis wordt niet meer bewoond, maar is nog niet zo lang geleden opgeknapt omdat de film Tula er is opgenomen.

Lekker eten met Banda Abou Tours

Als wij langs het landhuis op het strand aankomen kunnen we al meteen aan schuiven bij de allerlekkerste BBQ. Mijn ervaring is dat het eten wat inclusief is bij een tour, over het algemeen geen culinaire verwennerij is. Integendeel zelfs. Wat rijst met een schijfje komkommer, wat tomaat en een beetje gehakt plus een waterige tzatziki was volgens de folder in Griekenland, een typische Griekse maaltijd.

gators banda abou tours
De BBQ plek is echt fantastisch!

Maar de BBQ die Peter verzorgt is echt top! Heerlijk eten en drinken waarin de liefde voor eten echt naar buiten komt. Verschillende soorten vlees, een goede salade en smakelijke sausjes. Ook de drank is van goede kwaliteit. En er is ook meer dan genoeg. En terwijl je geniet van de maaltijd gaat de zon langzaam onder….

Naar huis

Het nadeel van leuke dagen is dat er altijd een eind aankomt. En na het heerlijke eten en het genieten van de zonsondergang, moeten we weer terug naar ons beginpunt. Ze hebben mij echt weer in de Gator moeten duwen, want ik wilde er echt niet weg.

Meer mogelijkheden met Banda Abou Tours

Helaas hebben wij die boot net gemist, maar het is nu ook mogelijk om een boottocht inclusief BBQ met Banda Abou Tours te maken. Kijk daarvoor op de website of neem contact op met de mannen. Wil je meer lezen over Curaçao check dan op Charliestravels.nl

Sharing is caring!

You may also like

2 comments

Peter Bandaaboutours 25 mei 2022 - 1:04 pm

Je hebt er een heel mooie blog van gemaakt Charlotte.

Reply
Charlotte 25 mei 2022 - 1:08 pm

Dankjewel Peter, maar het was ook een super leuke middag, fantastisch door jullie verzorgd!

Reply

Laat een comment achter