Home » De 10 zonnigste en mooiste stranden van Curaçao

De 10 zonnigste en mooiste stranden van Curaçao

door Charlotte

Als je naar Curaçao gaat, wil je natuurlijk vooral op de zonnigste en mooiste stranden van Curaçao bivakkeren. Tijd voor een ontdekkingsreis. Dus vanuit ons huis bij ABC resort Curaçao zijn we met ons huurautootje richting de Westpunt gereden en zijn hier en daar uit de auto gesprongen. Hieronder volgen mijn tips:

playa lagun view
View op Playa Lagun

1. Playa Lagun

Onze eerste stop was bij Playa Lagun. Dit is een klein strandje tussen twee hoge rotspartijen. Het is een zandstrand en je kan er prima het water in lopen. Snorkelen is mooi en extra fijn dat je makkelijk het water in kan lopen. Wij hebben boven op de rotsen een koffie gedronken bij Bahia restaurant. Een heerlijk plekje en ze hebben ook heerlijke tosti’s. Het strand staat ook bekend om de leguanen die er in de bomen leven. Wij hadden de mazzel dat er één, als fotomodel, op een muurtje lag te zonnen.

2. Playa Grote Knip

We vervolgen onze route naar Grote Knip. Hier is sinds kort een grote parkeerplaats gemaakt, waar ook de bussen goed kunnen keren. Dat betekent dat het toeristischer gaat zijn. Je wordt al verwelkomd met de gezellige muziek van de Smoothie bar. Je kan langs verschillende kanten naar beneden lopen, maar vergeet ook niet te genieten van het uitzicht vanaf de klif. Op het strand kun je een strandbedje huren. Verder zijn er niet zo heel veel voorzieningen. Om te snorkelen moet je hier niet zijn, want het is echt een zwemstrand. Dus na een korte fotostop zijn wij weer verder gereden.

Grote Knip Curaçao
Uitzicht op Grote Knip

3. Playa Kalki

Ik had op tv een programma gezien, waar ze ook bij Playa Kalki kwamen, dus dat stond ook op mijn to-do-lijstje. Playa Kalki is een prachtig strandje in de meest westelijke punt van Curaçao. Er is ook een duikschool maar wij zoeken een mooi plekje om even te gaan zitten. Tenslotte is de behoefte ondertussen wel heel groot om even in dat mooie blauwe water af te koelen. Je kan er prachtig snorkelen. We zijn even afgekoeld, maar in de korte tijd voel je ook de zon al branden. Dus maar weer verder.

4. Blue Bay

Via een mooie route rijden we weer richting de bewoonde wereld. We gaan naar het strand bij Blue Bay. Dit is een afgesloten plek, waar je je moet legitimeren om binnen te komen. In dit gebied staan hotels en appartementen en er wordt goed controle gehouden wie er allemaal binnen de deuren komt. Bij het restaurant kun je voor 10 Antilliaanse gulden een strandbedje huren. Wij hebben voor een vorstelijk bedrag een poké bowl gegeten en vanaf het restaurant terras bedacht, dat we toch liever wat minder toeristisch aan een strand gaan liggen.

Blue Bay beach

5. Daaibooi

Op aanraden van mijn buurman rijden we naar Daaibooi. Hij heeft niks teveel gezegd, want na een hobbelige weg komen we aan bij een prachtig strandje. Ik word zo blij van de mooie kleuren. Het blauw van de lucht en de zee, het geel van het restaurantje en de parasols, en het groen van de palmbomen. We waren er heel vroeg en dan heb je nog alle keus waar je kan liggen. Doordat het wat afgelegen ligt, is het er gelukkig niet druk.

Het strand is trouwens gratis toegankelijk, maar wordt wel goed onderhouden. Diederik is chef van de strandbedjes en die maakt van elke dag een feestje. Voor 25 NAF ben je de hele dag onder de pannen, eh palmen, met twee bedjes en een parasol, wat met de felle zon op Curaçao soms echt beter is.

Je kunt makkelijk het water in lopen en dan prachtig snorkelen. Maar wandelen in de omgeving kan ook. Bij de snackbar kun je Hollandse snacks kopen. In het weekend is het een stuk drukker omdat de lokale bevolking dan ook naar het t strand komt inclusief muziek en bbq’s.

daaibooi beach curaçao
Daaibooi Beach

6. Playa Porto Mari

Vlakbij Daaibooi ligt Playa Porto Mari. De weg er naar toe is al heel mooi door een natuurgebied. En je kunt prima parkeren op de parkeerplaats. Het strand staat vooral bekend om zijn bewoners, twee varkens. Maar ook de leguanen lopen er tussen de bedjes door. Bij Porto Mari kun je ook snorkelen. Je kunt makkelijk vanaf het strand het water in lopen en dat is vooral voor kleine kinderen heel fijn. Er is een restaurant waar je lekker kunt zitten. De strandbedjes kosten 6 NAF, maar je moet wel bijtijds zijn, anders heb je pech.

7. Kokomo Beach

Als je foto’s ziet van Curaçao kom je er altijd wel een tegen van de schommel bij Kokomo Beach. Dus daar wilde ik natuurlijk ook even op zitten. Toen we echter bij het strand aankwamen, barstte er een enorme bui los. Gelukkig is er ook een restaurant en maakten we tijd voor de lunch. Doordat het strand niet zo groot is, lagen alle bedjes al vol. Door de stenen langs de zee is het lastig om het water in te gaan. Je kunt wel vanaf de steiger met een trapje. Maar tijdens de lunch hadden we ons plan weer veranderd dus zijn we het water niet in gegaan en de enige die op de schommel zat was de pelikaan.

Misschien jammer want het strand is prima onderhouden. Je kunt er lekker eten, maar ook zijn er toiletten en douches. De strandbedjes zijn te huur voor 7,50 NAF. Daarentegen kun je wel gratis parkeren en is er security bij de parkeerplaats. Er mag geen eigen eten en drinken genuttigd worden. Maar de bediening helpt je ook op je strandbedje, dus voor een luie dag ben je hier aan het goede adres. Op zondag is het extra druk omdat er dan ook een DJ muziek draait in de middag. En er is Happy Hour van 17.00 – 18.00.

8. Pirate Bay

Bij de Piscaderabaai ligt het strandje bij restaurant Pirate Bay. Je kunt hier gratis parkeren, maar je betaalt wel entree voor het strand. Ook op dit strand mag je geen zelf meegebrachte etenswaren en drinken nuttigen en de bediening loopt ook hier regelmatig langs. Maar bij het restaurant is het heerlijk vertoeven. Er zit een duikschool en je hebt de mogelijkheid om een jetski te huren. Er staan grote parasols en bomen, dus het is een goed strand om in de schaduw te zitten en toch te genieten van een Caraïbisch sfeertje.

pirate bay beach
Pirate Bay Beach

9. Playa Grandi

Het meest indrukwekkende vond ik Playa Grandi. Op dit strandje kun je zwemmen samen met de zeeschildpadden. De eerste keer dat we daar waren is alleen Simone het water in gegaan. Snorkelen was nooit zo mijn ding en ik vond het prima om vanaf de steiger de zeeschildpadden te bekijken en te zien hoe iedereen tussen het restafval zwom van de schoongemaakte vis op de kade. Maar een paar dagen later had ik toch de slag te pakken en wilde die ervaring ook meemaken.

Dus reden we weer naar Westpunt en gingen het water in. Het was onbeschirjfelijk gaaf. Toen we na een kwartier ons hoofd weer boven water staken schrokken we ons rot. Er werden busladingen toeristen losgelaten en weg was het serene moment. Mijn tip: zorg dat je er heel vroeg bent, maar in ieder geval ruim voor 9.00 uur als de ellende begint.

10. Cas Abou

Het strand van Cas Abou Beach is er echt een uit een fotoboek. Prachtig blauw water aan een stralend wit strand, met hier en daar een palmboom. Om op het strand te komen betaal je 10.00 NAF per auto en de strandbedjes zijn 5.00 NAF per bedje. Daarvoor krijg je ook een muntje voor de douche. Je kan er wel iets te drinken halen, maar er is geen restaurant. Maar mocht je willen en je bent niet zo verbrand zoals wij, dan kun je een massage boeken op het strand.

De stranden van Curaçao

De stranden van Curaçao zijn zo heerlijk, eigenlijk zijn er niet genoeg superlatieven voor om ze te beschrijven. Elk strand heeft wel iets unieks. Maar de sfeer is overal prettig. Het water helder en met het eeuwige Curaçaose windje aangenaam om te verblijven. Dit waren slechts 10 strandjes, maar er zijn nog veel meer mooie plekken op Curaçao dus daar volgt nog meer over. Ondertussen kun je hier meer lezen over Zuid Amerika.

Sharing is caring!

You may also like

2 comments

Simone 8 april 2022 - 4:16 pm

Jaaaaa! Zo lekker was het he… Ik wil weer terug!

Reply
Charlotte 8 april 2022 - 4:16 pm

Zullen we snel weer boeken?!

Reply

Laat een comment achter