Home » Over Charlotte

Over Charlotte

door Charlotte

Hallo Charlotte hier!

Welkom op mijn reis blog. De afgelopen maanden heb ik er over nagedacht om mijn ervaringen eens op te schrijven. Ik heb niet de pretentie dat ik alles weet op het gebied van reizen, maar “ervaringsdeskundige” ben ik wel.

Charlotte

Vroeger met mijn ouders gingen we altijd in de zomervakantie naar Vlieland, en dat was altijd weer een soort van thuiskomen. Ook ben ik wel eens met familie naar Lugano in Zwitserland geweest, waar ik een oom en tante heb wonen. Toen  ik een vriendje kreeg kwam ik voor het eerst buiten Nederland en gingen we kamperen in L’Escala in Spanje. Wat genoot ik van de sfeer daar en de cultuur en natuur. Toen is denk ik het reis-gen geïmplanteerd. In de jaren daarna ging ik in de zomervakantie altijd een paar weken ergens in Europa op vakantie. Maar het ging pas echt mis toen ik in 2003 naar mijn vriendin in Australië ging. Ik wilde niet alleen bij haar op visite, maar tevens wat van het land zien, dus boekte ik een groepsreis met een internationale groep. En dat was zo’n gave ervaring! Vanaf toen heb ik geprobeerd om elk jaar een grote reis te maken. Soms boekte ik alleen, soms ook met anderen. Dan via een organisatie, maar ook wel eens zelf puzzelen. In het afgelopen jaar kwam dit alles helaas tot stilstand. Een reis naar Jordanië is geboekt, maar is nog steeds een voucher. Ik hoop dat dat er binnenkort van gaat komen, maar tot die tijd vermaak ik mij weer binnen de Nederlandse grenzen. Net zoals heel veel mensen ben ik veel aan het wandelen en fietsen en ontdek ik op die manier mooie plekjes in de buurt.

In mijn blog wil ik jullie vertellen over de dingen die ik heb mee gemaakt tijdens mijn reizen, maar wil ik ook de mooie wandelingen en fietsroutes delen die ik nu maak.